omul frumos

Primul schimb de priviri dintre doi indivizi e suficient pentru ca cei doi sa reuseasca sa-si faca o parere unul despre celalalt. Conform unor studii facute de Willis si Todorov la Universitatea Princeton prima impresie se formeaza in 0,1 secunde. Ce reusim noi sa observam in 0,1 secunde? Cand o persoana intra intr-o incapere si privirea noastra se indreapta voluntar sau involuntar inspre ea se produce automat un proces de scanare si primele detalii pe care le observam sunt statura si chipul persoanei, gen: e inalt si e dragut sau… e mai mic de statura si nu e asa dragut. Din prima observam daca avem de a face cu o persoana care se include sau nu in genul de oameni frumosi.
Nu stiu exact de ce, dar am fost mereu invidioasa pe acei oameni nascuti sau deveniti (cu mici interventii chirurgicale ) frumosi sau chiar extrem de frumosi. Invidiez si pe acei indivizi care au crescut in puf si au un viitor asigurat din punct de vedere financiar. Au primit totul pe tava si, teoretic, fericirea le e mult mai accesibila lor decat celorlalti.
Omul e automat atras de omul frumos pt. ca un chip placut cu caracteristici sensibile si frumos conturate semnaleaza automat gene bune. Suntem atrasi de oamenii frumosi deoarece credem ca ei ne pot face fericiti.
Totusi, si oamenii frumosi au defecte si bineineteles mici secrete. Oricat de frumoasa ar parea o persoana ea duce cu ea un bagaj de emotii si un tip de gandire. Bagaj care nu se poate schimba in timp sau, daca e sa se schimbe, se va schimba destul de putin. Timpurile se schimba dar noi ramanem la fel.
Este frumusetea exterioara primul detaliu care te atrage la o persoana si este ea suficienta ca sa te tina in priza pana la finalul cursei voastre comune? Aici ma refer expre la relatiile de cuplu. Bineinteles ca toti am vrea numai oameni frumosi in jurul nostru. De la vrut pana la avut e cale lunga.

Mie imi plac oamini faini care reusesc sa ma impresioneze cu ceva, oameni care stiu sa fie prieteni, oameni care stiu sa fie colegi si sefi la serviciu. In cazul in care nu esti in stare sa fii om si sa iti vezi de lungu nasului, nu-i bai, putem avea o relatie de suprafata, salut salut, la revedere.
O seara faina sa aveti, fainilor! 😀

Reclame

Un răspuns la „omul frumos”

  1. Intotdeauna oamenii care sunt mai putini frumosi , sa zicem simpatici sau draguti , impresioneaza prin ceva . Au ceva al lor care te face sa vrei sa fii mai mereu in preajma lor . Pur si simplu iti face placere sa stai cu ei . Asa ca…omul frumos e luminos prin felul lui de-a fi, de a se comporta cu ceilalti si prin modul in care se face placut pentru cei din jurul sau . 🙂

Comentezi?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s