frici

DEX -> frică – FRÍCĂ, (rar) frici, s.f. Stare de adâncă nelinişte şi tulburare, provocată de un pericol real sau imaginar; lipsă de curaj, teamă, înfricoşare. ♢ Loc. adj. Fără frică = neînfricat; curajos. ♢ Loc. adv. Cu frică = cu teamă, temându-se. Fără (nicio) frică = cu curaj.

Cineva zicea odata ca frica e cel mai puternic sentiment pe care il poate simti un individ.

Luata per total si luata separat, frica asta e groaznica. E ca oprirea brusca a unui bus condusa de un sofer clujean; nu te asteptai sa se opreasca acolo/atunci si nici sa te scuture in halul ala.
Frica de a spune unele lucruri cu voce tare pt. a evita ca ele sa se adevereasca, frica de a incerca ceva – frica de esec– cel mai adesea ne impiedica sa facem ceva frumos. Sa incercam, sa gustam sau sa probam oaresce si mai apoi sa aflam ca nu ne pricepem, ca nu ne place sau prea ne place, nu ni se potriveste sau nu sta cum trebuie sau cum am vrea noi sa stea.

DAR se mai intampla sa incercam/probam/gustam si, in final, sa ajungem la un feedback pozitiv. Well, asta e partea buna din toata treaba asta, faptul ca exista posibilitatea ca lucrurile sa inceapa sa miste si sa iesim din starea actuala, astfel crescand.

Cred ca cea mai mare victorie a unui individ nu e in lupta lui cu ceilalti, e atunci cand isi infrunta friciile proprii si le depaseste.

Sursa foto.

Reclame

Un răspuns la „frici”

Comentezi?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s