mitopia

Titlul e format din pronumele personal (englezesc) me + substantivul feminin utopie ~ societatea perfecta
Adica: societatea perfecta pt. mine.
Visez sa traiesc intr-o tara in care toate se spun pe bune. In tara asta toti bipezii sunt in stare sa isi comunice starile si dorintele si sunt (ar fi) sinceri si ar sti care e scopul existentei lor.

Aici casieritele au mereu sa ne dea restul corect. Nu exista: nu am sa va dau rest, mergeti sa schimbati bancnota. Nu exista: dati-mi zece bani ca nu am marunti. Si tot aici, lucratorii comerciali isi vad de treaba lor, nu ne urmaresc fiecare miscare in magazin.

Busurile au intotdeauna doar atati pasageri cat sa fie ocupate scaunele.

Soferii nu conduc ca si cum ar duce saci de cartofi la depozit, cum fac unii soferi in ziua de azi.

Functionarii bancari ar aloca fiecarui client ~10 min in care s-ar efecta tranzactiile si schimburile valutare. Daca ar fi 5 ghisee, nu ar exista posibilitatea ca vreunul sa fie inchis; acolo ar fi cinci functionari publici la dispozitia clientilor.

Cluburile si pub-urile ar fi pline ochi de oameni de sama. Oameni care se stiu distra omeneste, nu indivizi care-si ineaca frustrarile si cauta sa imparta pumni.

Nu ma leg de politicieni, chiar nu are rost, ma leg doar de lucruri pe care cred ca le inteleg si pe care as putea sa le explic si, eventual, chiar modifica. O modificare comportamentala e foarte greu de impus si, de fapt ea nu se impune, indivizii o simt si ea vine din interior.

Tare mi-e ca nu o sa reusesc sa traiesc asa veci pururi amin. Si nu-mi doresc vile si piscine, strazi fara praf si aer nepoluat, vreau doar putina civilizatie.

Se poate?

Reclame

Un răspuns la „mitopia”

  1. Foarte frumos scris. Mitopia ta nu ar mai fi utopica daca s-ar putea realiza. Din pacate, oricate evenimente culturale de constientizare a indivizilor asupra bunului simt si morala, individul nu le va perecepe. In primul rand fiindca indivizii care au probleme si se manifesta urat, nici macar nu participa. Educatia vine de acasa. Daca Eugen e bataus, arunca gunoaie in strada si se leaga de oricine ii vine lui, sansele ca odrasla lui pe care o va avea sa fie la fel sunt foarte mari 😦

    Si pe mine ma deranjeaza multe aspecte din societatea in care traim. Dar incerc pe cat posibil sa ma inconjor de oamenii cei mai frumosi si civilizati pe care ii gasesc (frumosi din interior). Macar lumea in care ma invart sa fie civilizata 🙂

Comentezi?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s