Ora de cultură: Intrare libera

Departamentul de Comunicare, Relaţii Publice şi Publicitate din cadrul Universităţii „Babeş-Bolyai” vă invită la teatru.

Cunoscuta comedie
Titanic Vals,
scrisă de Tudor Muşatescu

va fi pusă în scenă de către studenţii anului III CRP, reuniţi într-o trupă de teatru amator foarte profesionistă, sub conducerea lect. dr. Cristian Radu.
Premiera va avea loc vineri, 8 iunie 2012, începând cu ora 19, la sala Auditorium Maximum a Universităţii „Babeş-Bolyai”, str. Em. de Martonne nr.1.
Am fi vrut să punem în vânzare bilete cu preţul simbolic de 1 leu, dar însemna să facem evaziune fiscală, aşa că intrarea este liberă.

Personajele:
Nea Spirache ………………….. Gabriel Apăvăloaie
Dacia …………………………….. Ana Muntean
Chiriachița ……………………… Alexandra Doboș
Sarmisegetuza ………………… Ioana Cîmpean
Gena …………………………….. Ștefania Baciu
Traian ……………………………. Alexandru-George Potor
Decebal …………………………. Răzvan Timofte
Dinu ………………………………. Alexandru Drăgan
Gigi ……………………………….. Radu Nichitean
Nercea……………………………… Haniel Hadți-Pop

Adaptare și regie:
lect. dr. Cristian Radu

„Există 3 feluri de piese: piese bune, piese proaste și piese care se joacă” – Tudor Mușatescu

Tudor Muşatescu a scris această piesă exact acum 80 de ani. Credeţi cumva că, pe atunci, lumea era altfel, oamenii – diferiţi?… Păi, ia să vedem: o cumplită tragedie e mai uşor acceptată, ba chiar e „splendidă” dacă în urma ei rămâi cu câteva zeci de milioane; banii veniţi peste noapte aduc doar fumuri şi o mulţime de griji, dar nu şi fericire; soacra e o „o pupăză bătrână”, iar fiica ei e doar cu nişte ani mai tânără; cu astfel de specimene în casă, capul familiei nu poate fi altfel decât „moale, moale, moale”; avem o răpitoare domnişoară „răpită” de un tânăr ofiţer care-şi iubeşte numai calul; pe cin’ să se răzbune domnişoara, dacă nu pe cel mai bun şi cel mai mototol băiat?; …care băiat, zăpăcit de ochii răpitori, nu are ochi pentru fata cea bună, ce-şi poartă suferinţa în tăcere… Nu vi se pare cunoscut? Câte se vor fi schimbat de atunci, dacă lăsăm deoparte suprafaţa vieţii modelată de tehnologie?…
Nu vi le vom spune acum pe toate pentru că veţi veni şi veţi vedea chiar voi. Cu inteligenţa-i sclipitoare şi cu spiritul pătrunzător, TM surprinde freamătul ce stăpâneşte „ale vieţii valuri”, tulburate pentru un răstimp de o furtună şi reaşezate apoi într-o albie mai lină… Vă aşteptăm să trăiţi alături de noi, împreună cu personajele pe care Muşatescu le-a imaginat, regisorele ni le-a pus ‘nainte, iar noi ne-am străduit să le întruchipăm cât mai convingător. Aplauzele voastre ne vor spune în ce măsură am reuşit.

Vă aşteptăm!

Reclame

Comentezi?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s