Bazar cu Lucruri Gratis la Cluj…

xxxxx

… și-n alte trei orase: Brasov, Sibiu, Bucuresti.*

*Evenimentul e o miscare anti-consumerism și incurajează clujenii să aduca la bazar lucrurile pe care nu le mai folosesc. După ce participanții își așează lucrurile în spațiile amenajate, aceștia au posibilitatea să-și ia de la bazar, total gratuit, alte lucruri de care au nevoie.  [proiect inițiat de Departamentului de Binefaceri, cu sprijinul platformei Lucruri Gratis, prin Cristi Mosora]

Sâmbătă (23 martie) bazarul, ajuns la a patra ediție, s-a desfășurat concomitent în trei orașe – Brașov, București și Cluj  – la Cafeneaua L’atelier. (link spre eveniment).

Cea mai recentă ediție, cea de sâmbătă, a fost cea mai reușită de până acum. Cel puțin așa a fost văzut din partea noastră, a voluntarilor-organizatori. A fost un flux constant de lume până pe la 14:40, înainte de finalul evenimentului. Am avut parte de copii care se jucau cu mașinuțe și cu puzzle-uri, dar și de vreo patru căței care au dat din coadă bucuroși să vadă așa mulți oameni frumoși într-un singur loc. Timp de trei ore (12-15), pe lângă schimbul de lucruri s-au schimbat și vorbe, bună dispoziție și prietenie; și să nu uităm de free hugs. [poze găsiți aici]

Au fost, bineînțeles, și persoane care și-au uitat bunul simț acasă, persoane care au adus o curea și-un tricou pentru ca, mai apoi, să le vad umblând cu plasa dupa ele. În momentul în care le-am vazut cu plasele pe jumătate pline le-am zic că nu există o limită de lucruri pe care pot să le ia acasa, dar bazarul se bazează pe bunul simț al participanților. Domnițele s-au simțit și-au plecat acasă, posibil indignate pentru că am avut curaj să le reamintesc de bunul simț.

28138_10151493309902560_1372924931_n
După cele trei ore alocate pentru schimburi, lucrurile rămase au fost puse în saci și duse către o asociație care are nevoie de ele. Hainele si celelalte lucruri rămase la ultimele trei bazaruri au ajuns la Fundația de Caritate Herald.
 
Hai și tu la Bazar cu Lucruri Gratis!
Te așteptăm cu lucrurile care te încurcă prin debara, prin balcon sau prin dulapuri.
Dacă vrei să fii anunțat prin email când se organizează următoarea ediție, lasă-ți adresa ta în formularul acesta.

Comentezi?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s