Câte are?

Câte șanse are o relație în care totul e transparent? Nu ma refer numai la relația dintre un el și o ea ci mă refer la orice relație care e suficient de norocoasă ca să aiba parte de doi indivizi sinceri, indivizi pentru care transparența lucrurilor e mai mult decât importantă.ute_ehrhardt_va_spun_sincer_mint_perfect2.3d

Să zicem că mâine încep un job în care șefu-meu e om dintr-o bucată, om care nu se ascunde după deget și spune direct și imediat orice-l supără. Având în vedere că și eu sufăr de sinceritate crudă, cum ar fi dacă șefu mi-ar spune că ceva nu-i ok și eu știu că ceva nu s-a făcut cum trebuie pentru că nu a fost el suficient de clar cu cerințele lui? Sau pur și simplu nu știam cum să fac acel ceva mai bine decât era făcut. Hmm…

Sinceri, sinceri, da’ până când?

Diplomația nu se învață în școli, un individ fie o are, fie nu. Poate numai un curs intens ar putea să mai lipească ceva subtilitate de un individ gata șlefuit. Că se știe deja că o persoană se schimbă greu sau foarte greu, câteodată deloc.

Dar  ce faci dacă viitorul unui job sau viitorul unei relații depinde de diplomația pe care nu o ai? „El” ar trebui să te accepte exact așa cum ești, dar cu superiorii asta nu se poate negocia.

Atunci ce facem? Sărim în piscină chiar dacă nu știm înota sau admirăm paradisul albastru fără să testăm apa?

Reclame

5 răspunsuri la „Câte are?”

  1. Experienta mea: Am avut in familie transparenta totala. Cu timpul fiecare din copii s-a individualizat, cat si parintii. Fiecare a dorit altceva, transparenta totala nu a mai fost satisfacatoare. Din asta eu am invatat ca trebuie sa comunici cu fiecare persoana doar atat cat trebuie. La job la fel. In relatia personala la fel. Transparenta totala duce la plictisire in timp indelungat (persoana de langa tine va avea aceleasi probleme over and over again si te vei plictisii probabil sa auzi aceasi problema), la lipsa misterului, la viciul de a face planuri excesiv. Totul provine de la faptul ca oamenii (cerintele ) sunt diferiti. Cel de langa tine se poate satura sa auda obsesiile tale over and over again. Daca intreba: spui, daca nu, nu. Sinceritatea e frumoasa, dar foarte spinoasa. O persoana sincera iti va spune lucruri pe care nu vrei sa le auzi, lucruri care te vor rani. Prin capul fiecaruia trec 10000 de ganduri, emotii in fiecare zi. Nu ai vrea sa le auzi pe toate, pur si simplu te vor extenua. La job la fel. Seful tau trebuie sa stie lucrurile importante ca el sa fie informat pentru a lua decizii bune. Diplomatia e necesara pentru a putea face fata la diferentele si preferintele fiecaruia atat la job cat si in cuplu. Pentru cuplu recomand cu caldura pauzele atunci cand se ajunge la tristete.

  2. Nu exista o cifra pentru asta, zic eu. E dificila intrebarea fiindca asta tine de natura omului, de felul lui de a se comporta atat la job cat si in viata personala. Totusi, cred ca e direct proportionala cu experienta in ”lucrul cu omul”, pentru ca e cel mai dificil lucru din lume. M-ai bagat in tema cu asta.

Comentezi?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s