Cresc idei si-mi pare bine

Incepand in decembrie 2013 CrestemIdei.ro a adunat un numar de 67 de proiecte din diferite domenii. Insasi startul platformei a avut parte de o campanie de strangere de fonduri pentru a-si asigura „primii pasi” pe piata proiectelor romanesti curajoase. How cool is that?

Echipa din spatele proiectului stie cat este de dificil sa planifici si sa lucrezi la un vis fara sprijin sau fara consilieri/fonduri/oameni, etc..  Prin articolul asta doresc sa iti amintesc ca visurile pe care le tii bine ascunse intr-un mailsau intr-un carnetel de pe noptiera merita sa iasa la lumina, merita sa fie discutate, descusute si gandite pentru a trece de la stadiul de „doar un vis” la „visul meu”. Un vis la care se lucreaza activ poate sa genereze valoare pentru o comunitate, sa ofere o solutie inovatoare, o perspectiva noua si poate sa contribuie la cunoastere. Nu stiu ce te tine pe loc, iti e frica de esec? (nu se poate FARA infrangeri) Astepti sa faca altu? (nu bun) Nu te grabesti nicaieri? Ar trebui, mai ales daca ai o idee care poate ajuta o mare de oameni.

carbontrustcom

Crowdfunding-ul presupune „The use of small amounts of capital from a large number of individuals to finance a new business venture„. Pentru banutii daruiti se primesc recompense si astfel tu…INVESTESTI. Ajuti intiatorul sa-si valideze ideea, primesti o recompensa (cadou simbolic) iar initiatorul isi creeaza o comunitate in jurul careia poate organiza evenimente pe viitor.

In RO, fenomenul este la inceput si e o metoda ideala de finantare CAND ajuta la completarea unor eforturi facute pana acum. [ De ex, ai terenul pt un centru de pasari, acum ai nevoie de banuti pentru construirea volierelor, vezi campania lui Axel].

Mi-au atras atentia multe dintre proiectele care au fost finantate prin intermediul platformei, insa voi pomeni doar cateva:

* Bumbata, de Cosmin Bumbut Albumul foto cu fotografii din Penitenciarul Aiud si cu texte scrise de detinuti.
* Ultima transhumanta – Un documentar antropologic complex despre disparitia unui mod de viata milenar.
* Cinemobilul – Un cinematograf mobil pentru comunitatile dezavantajate.

Restul proiectelor in curs sau deja finantate pot si accesate pe platforma. Pe crestemidei.ro gasesti, la sectiunea de blog, o multime de informatii ajutatoare pentru tine! potentialul initiator de proiecte ce doresc sa schimbe RO in bine.

Ce mai astepti?

Albastru_Banner fb 1 dec-02

Reclame

Comentezi?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s