două idei de la SpeakUp

Sâmbătă (4 martie’17) am participat la SpeakUp – o conferință în cadrul fostei facultăți FSPAC în cadrul căreia am aflat că super-profa Corina Boie a lansat o carte acum niște timp – Corinisme – cu texte pe care le-a tot scris și salvat într-un folder secret, pe un drive secret. Corina e un profesor pasionat de gramatici și științe ale comunicării și e genul de profesor pe care nu-l uiți pentru că îți rămâne în minte mai degrabă ca un prieten din facultate decât ca profesor. (cu tot respectul cuvenit)

Am reținut din scurtul ei speech că pasiunea împinge lucrurile în față și foarte puțin din pcorinismeartea cu gimnastica minții, adică exercițiul scrisului din pasiune despre întâmplări din viață. Întrebată de ce nu își publică textele pe un blog, Corina a zis „Aleg să nu mă citească oricine.” și e absolut dreptul ei să aleagă o targetare foarte clară care indică faptul că preferă un public de calitate în schimbul unui public numeros.

*

Răzvan Cherecheș e al doilea nume din lista speakerilor care m-a făcut să ies din casă într-o zi în care plănuisem nimic mai mult decât dolce far niente. Din ce le-a spus studeților treaba cea mai memorabilă a fost povestea bunicilor și cum a ajuns el în fața noastră. Din momentul în care și-a dat seama ca Public Health e o treabă care arde, dar de care nu s-atinge nimeni, a început să depună (împreună cu echipa) și să primească finanțare pentru proiecte de mii și sute de mii de dolari, fie pentru România dar și SUA.
„Pentru mine problemele trebuie discutate atunci când se întâmplă.” Dacă cei din sală rețin și numai asta, atunci vor avea mult de câștigat pe viitor. Mi-a plăcut și am rezonat cu ideea „Dă-le o țintă oamenilor, aceștia încep să creadă că pot face ceva când îi pui să facă ceva.”

Textul de sus e pentru gimnastica scrisului. Revin.

Reclame

Comentezi?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s